onsdag 26 maj 2010

Retro Förkläden För Vuxna

Detta förkläde fick en enda stor ficka framtill.

Hade tänkt ha vita stora knappar men kände mig lite "wild n´crazy" så det blev turkosa. ;)

Detta förkläde fick två fickor.

Lite roligt med röda knappar.

Nu har jag äntligen fått till det! Ett retro-förkläde för vuxna. Har ju tidigare endast haft mönster till Barn-förkläden. Tyckte att dom blev rätt söta.
Har suttit och knåpat lite med mönstret idag. Fick provsy och sen klippa av, korta och dona för att sen få till det. Tror att det bra till slut. Passar på mig i alla fall. ;P
Hittade en bild på ett förkläde i en bok som jag lånade på bibblan. Sen skulle lilla jag försöka rita av det bara från bilden. Lite knövligt men det gick till slut.
Tur att bibblan finns. ;)
Nu är det bara att börja baka då. Tjing!!

Material: Blå, lite grövde bomullstyg. Oranga Filur tyget, ett fd. påslakan från IKEA som jag sprättat upp och använt. Röda och turkosa knappar från knapplagret mitt. ;)
Mönster: Eget, ritat av en bild från en bok
Tid: ca. 2 tim för det blå, 1 tim för det filuriga

Viktors Rum

En mörkläggande rullgardin fick funka som gardinkappa oxå, för det blev för trångt att sätta upp en gardinstång. NU kan storkillen både se tv och spela dator. Han älskar verkligen sitt nya rum!

Nya soffan och nya sängen med nya sköna sängkläder. Myyysigt!!

På baksidan av tv-väggen har Viktor ett litet krypin där han har fått kamouflage tapet. Mattias har gjort hål för att komma åt all elektronik. Det ska sättas luckor för hålen.

Nu är Viktors rum nästan klart. Det fattas en tvbänk och lite förvaring till alla prylar. Ska även försöka mig ut på jakt efter ett snyggt tyg som man kan sy ett draperi av. Det blir bra att dra för hans lilla garderobsutrymme.
Storkillen hade väldig otur i måndags, han snavade i den ej färdiga trappen och slog sig väldigt illa. In på akuten.
Ett jack på ena ögonbrynet och en stor reva längs kinden och på bröstet. Fy vad rädd jag blev och blodet bara sprutade (inte riktigt men nästan). Men som tur var behövde han inte sy utan fick tejpas ihop.
Han var riktigt tapper på sjukhuset. Inte en tår. :)
Mammas kille var så himla duktig. Nu är han super svullen och blå om ögat. Han tycker själv att han liknar Stallone i Rocky filmerna när han ha fått sig en omgång i ringen. ;)
Som ni kanske förstår så är inte trappen riktigt färdig heller. Det var därför han halkade på den hala plåtstegen. Jättefina eksteg är beställda och sen ska vi väl knåpa ihop nåt slagt staket upptill och en ledstång nedför trappan.

Nya projekt har man ju hela tiden pågång, så nu har jag börjat med att riva ut garderob och golv ur Viktors gamla rum. Som är tänkt att Amanda ska få överta.
Lite spackling och målat taket har jag oxå hunnit med. Man hinner inte så jätte mycket när man har en lite donna som vill ha massor med pussar och kramar från mamma. ;)
Tur att Disney Playhouse finns, hon bara älskar Mussesklubbhus. ""Tipp-topp-tipp-topp-tipp-tipp-ä-ti-topp-tipp-topp-tipp-topp-tipp-topp!!"" Åsså dansar hon....sååå gulligt!! ;D

onsdag 12 maj 2010

Neccesär till en god vän

En liten men avlång neccesär med lite bredd i botten.

Gjorde en liten tyg"stropp" på sidan för att lättare kunna hålla i den när man öppnar.

Nu blev det precis klart ännu en neccesär. På beställning av en god vän. :)
Hoppas den duger. Hon ville få plats med en lite större sminkborste i den så jag gjorde den lite avlång.
Hoppas den kommer till användning, Sara!!
Tjingeling!

Material: Vaxduk, bommulstyg till foder och rosa dragkedja
Mönster: Eget
Tid: ca. 1 tim

måndag 10 maj 2010

Loppisfynd

Jag tycker den ser ut som en smörblomma. Man kanske borde göra lite efterforskningar. ;)

Undra om den är värt nåt? Är ej naggad i kanterna. Jätte roligt!

I helgen gjorde jag en loppisrunda och fyndade denna söta lilla Ekeby skål. 25:- var priset men fick den för 20:- Så kan det gå när försäljaren inte har växel.
Jippi!! ;D
Otroligt söt!!

Neccesär & Blöjförvaring

Neccesär/Blöjförvaring

Matchande till gulblommig vår/sommarväska

Det hann bli två neccesärer här på kvällskvisten oxå. En som matchar den gulblommiga väskan och en stor som man kan ha till blöjor. Fast man kan förstås ha annat i den oxå. ;)

Material: Gulblommiga Se: Vår/Sommarväskor. Stora röd/rosa, vakduk & bomullstyg
Mönster: Eget, med lite hjälp av beskrivning för att sy dragkedja med foder. Beskrivning finns på min blogg. Se: Sy blixtlås
Tid: ca 2 tim för 2st

Vår/Sommarväskor

Gulblommig


Två innerfickor

Blåblommig


Två innerfickor

Nu är verkligen våren här!! Igår blev det en massa krattande av löv och lite grävande i trädgården. Eller trädgård vet jag inte om jag vill kalla det men, gräsplätt med små jordhål kanske. ;P
Sen klippte jag äppelträdet. Iiiihhh!! Hoppas jag inte gjorde det illa. :( Det blir nog bra det.
Nu har jag kommit igång med sy igen. Idag blev det två fina vår/sommarväskor. Passar kanske till stranden eller bara till att förvara tuttar (inte mina alltså), snuttefiltar och blöjor. ;D
Återvinning är väl toppen, dessa tyger har jag fått av kära svärmor. F.d. påslakan, väldigt retro, funkar hur bra som helst. Man kan även använda sig av ett grövre tyg men jag tyckte dessa var så fina. Mjuka och lätta att vika ihop när man inte använder väskorna.
Visst blir man sugen på att ta med sig saft & bullar och sticka iväg till stranden?!
Nu kan värmen komma för jag är iaf redo....eller nästan?? Bara beach 2010-kroppen som fattas? Trimning fortsätter.....fast sakta går det tycker jag. ;D
Till helgen kommer ju Ryssvärmen säger DOM. Vilka nu DOM är?? Hoppas man får bränna näsan lite då.
Ha det skönt i vårvärmen.
Tjingeling! ;)

Material: Gamla påslakan
Mönster: Eget
Tid: Hmmm...ingen aning cirkus 3-4 timmar

lördag 8 maj 2010

Tia´s Nya Vårmössa

Kolla in tandsingarna!! Söta eller hur!! ;D

Det blev en lila vårmössa åt lilla Tia oxå här på kvällskvisten. Eftersom jag inte har nåt exakt mönster så får man pyssla till ett eget. Hon växer ju så det knakar så man får alltid lägga på nån cm för varje gång man syr en mössa. Men den blev så gullig på henne. ;)

Material: Muddväv
Mönster: Eget
Tid: ca. 45 min, blev lite tjorv med att byta till tvilling nål åsså gick tråden av, sånt klater man inte vill ha när man syr. :(

Klädnyps-hängare





Här har symaskinen dragits fram igen. Har massor med idéer som snurrar i min hjärna. Den här knädnypspåsen/hängaren blev det ikväll. Praktisk att både ha ute och inne. Den vart väl söt?! ;)

Material: Vaxduk, Röd snedslå & en gammal H&M glage som låg och drällde
Mönster: Eget
Tid: 30 min, med mönsterritning, utklipp & sy

fredag 7 maj 2010

Vindsvåningen

En bild på vinds-delen som finns kvar. Så här såg det ut på HELA vinden innan renoveringen....fast 10 resor värre.

Den nya trappen bakifrån.

Uppgång till vindvåningen. Det ska sättas eksteg på den oxå. Sen ska vi slå igen väggen in till köket och göra en ny öppning.









Här har snickar Lennart byggt jättesnygga fack som man kan ställa saker i.

Här har min fiffiga man byggt en snygg vägg av ekgolvet. Där ska dataskärm och tv hänga.

Spot-lights i taket nerför trappen och den lilla dörren in till vinden.


Just nu står det en soffa ouppackad mitt i allt stök. Isolering för fönstret.

Lite extra utrymme att fylla med leksaker och annat.



Snart är det klart!! Så himla skönt! Man lever just nu i sågspånsdamm, men vad är det man brukar säga; Vill man "få" fint får man lida pin!! Eller nåt liknande. ;P Idag har snickar Lennart varit och pysslat med att sätta in fönstret. Blev jättebra. Men det finns tyvärr inte med på bilderna. Men det kommer mera....när vi är färdiga. Lyllos min stora son som ska få det här finaste rummet. Jag skulle lätt kunna ta det som min syatelje. Hihihi!! ;D

torsdag 6 maj 2010

Panik i burret

Kanske nåt sånt här, eller? Fast längre där bak och inte så kort lugg. Aldrig hittar man det som man gillar riktigt på pricken. Hmm!!

Va fasen ska man göra med burret? Har ju nåt så ini norden krulligt hår i luggen nu. Fattar inte att det bara dyker upp så där. Detta arv, inte mitt fel att mamma & pappa oxå har/haft burr. Nu måste det klippas. Är nog cirkus ½ år sedan sist. Ja jag vet, det är lääänge, men ingen prio 1 i mitt liv just nu. Får nog ta och göra nåt drastiskt åt detta burr iaf. Skulle ju vara praktiskt om man kunde klippa en roligt frisyr fast som passar mitt burr. Vill ju ha kvar längden men ändå göra nåt skojigt. Vad då?? Hjälp!! ;) Nån som har några tips och idéer, kanske en bild??

Pyssligt

Den här var väl rätt söt?!

Den här fanns i flera färger men tyvärr bara i denna färg att beställa prov på. Blir nog gulligt ändå.

Denna skulle ju vart underbart rolig i en walk-in-closet!

Hittade en sida som heter inreda.com där man kan beställa tapet-prover för en helt otroligt billig penning. Tänkte att jag skulle använda dom till att göra tavlor till Tias rum och kanske till att klä in lådor. Då blir dom snygga att stoppa leksaker och annat i sedan. ;) Det fanns en massa annat roligt med att kika på. Kolla in själv!
Obs! Alla prover är inte med på bilderna, man fick ta 6 st. Lägger upp bilder när dom kommer.