fredag 19 augusti 2011

5 semesterveckor till ända



Snart återgår vardagen till det normala. Fick jag välja skulle jag vara ledig jämt....eller iaf när man själv ville vara det.
Jag längtar inte tillbaka till att jobba utan tycker det är underbart att ha fått varit hemma under 5 härliga veckor.
Vädret spelar inte den största rollen utan att bara få sitta på bron på morgonen och dricka kaffet och titta på alla grannar som åker på jobbet, klipper gräsmattan eller är ute med barnen och cyklar.
Det är att njuta av ledigheten. Inga måsten, fast ändå vet man att man måste egentligen. Fast man liksom känner att det är okej att sjkuta upp det till senare. Varför är det så bara på sommaren!?
Lukten på eftermiddagarna av grannar som "fjuttar" på grillarna.
Doften är sommar!
Vi hann med en intensiv vecka av semestrande i södra Sverige. Underbart väder och massor med bad.
Köksrenoveringen har varit den mest krävande delen av sommaren. En sak är då säker och det är att jag tänker aldrig renovera ett kök igen i hela mitt liv. Never ever!!!
Usch! Massor av skräpmat och grillkorv har slunkit ner i våra magar under den här sommaren. Det kanske låter konstigt men jag längtar nåt så fruktansvärt efter att ställa mig och laga mat.
Grannarna måste ju tro att man är knäpp. Jag har suttit på en pall ute på bron med en elgrill och grillat korv och parisare m.m och vinkat till dem när dem gått förbi. -Ja idag serveras det varmamackor på Drevstigen 7 A, Välkommen in!!
Jaja, nu är köket snart klart iaf. Förhoppningsvis på måndag eftermiddag står jag i mitt nya kök och steker korv och kokar makaroner...Näää skulle inte tro det!!
Ska nog slå på stort....pastasallad, ungsbakade rotsaker, älgstek med hemgjord bearnaisesås och vitlöksbröd. Eller nästan iaf!! Hihi!! ;P
Nä det är bara att bita ihop.
Har kommit igång lite smått med sy. Men eftersom mitt sk. "Syrum" har fungerat som ett slags skafferi/skräprum/städskåp så har varken tid eller plats funnits. Det kliar iaf i fingrarna så där som det bruka göra efter sommaren. Kolla gärna in shopen!

Tjingeling!